'

Billen bloot

28 maart 2015

Wat is dat toch met die faalangst? En die drang naar perfectionisme?

De eindstreep van het bouwen van mijn website nadert. Vanaf het moment dat ik dat besef, sluimert er bij mij een soort gespannen gevoel. Zelf vind ik mijn site prachtig, helemaal zoals ik het in mijn hoofd had. Mijn webbouwer wist gelukkig niet van tevoren dat hij met een perfectionist te maken had. Hij stuurde mij gisteren nog de gebruiksaanwijzingen: Dan kan je lekker zelf aan de slag! Afronden die handel.

De gedachte dat mijn website live gaat, blijft me een gespannen gevoel geven. Maar waar ben ik eigenlijk zo bang voor? Het antwoord is natuurlijk dat de site niet goed genoeg is. Wat voor mij betekent dat ik niet goed genoeg ben. Maar wat bepaalt nu werkelijk of ik goed genoeg ben? Is dat wat ik presteer? Is dat wat anderen van mij vinden? Of bepaal ik dat zelf? En wat neem ik dan als referentiekader?

Dat is nu precies wat ik mijn cliënten leer: je bent waardevast, onafhankelijk van de meningen van anderen of van jezelf. Wat er ook gebeurt, jouw waarde blijft stabiel. Van belang is dat je weet hoe het voelt om waardevol te zijn. Als je dat gevoel kent, kun je daar altijd op terugvallen bij twijfel. Mijn kinderen heb ik geleerd dat ze 100% toppers zijn. Onafhankelijk van het feit dat ik wel eens tegen hen sta te schreeuwen als ze iets doen wat niet handig is. Hun waarde staat vast. Gedrag kun je aanpassen en keuzes ook. Maar je waarde als mens is een gegeven, die kunnen wij niet veranderen. Wij zijn allemaal toppers! Alleen moet je dat wel kunnen zien, horen, voelen of bedenken.

Dat besef zorgt ervoor dat ik weer helemaal mezelf durf te zijn in de wetenschap dat ik goed ben zoals ik ben op dit moment.

De site gaat live. Ik heb ontzettend genoten van het proces om dit voor elkaar te krijgen. Dit betekent een nieuwe levensfase vanuit mijn eigen kracht. Ik ga ervoor.

Bij deze wil ik een heleboel mensen bedanken. Alleen was ik nooit zover gekomen.

Mijn man Rick en mijn kinderen Mees en Frederique. Dat ze het met mij hebben uitgehouden, is een wonder op zich!

Mijn goede vriendinnen om hun creativiteit, steun, begrip en het geloof in mij!

Alette die mij aangezet heeft om Flocean concreet te maken.

Stella mijn copywriter voor haar tips en haar gevoel voor melodie in onze taal.

Joep omdat hij voor mij klaar stond, terwijl hij het zelf ongelofelijk druk had.

Lennart mijn webbouwer voor zijn geduld. En voor het feit dat hij mij weer elke keer liet zien dat alles kan!

De lieve mensen die hun referentie wilde geven. Dank voor jullie vertrouwen.

Ilona voor het ontwerpen van mijn logo.

Saskia de fotografe voor de fijne samenwerking, het geweldige resultaat en het dragen van de stoel, de duinen in.

Frank voor het feit dat er nog drukkerijen bestaan.

De volgorde waarin ik iedereen noem, zegt niets over jullie waarde. Voor mijn gevoel staan jullie allemaal op de eerste plaats. Ieder in zijn eigen rol! Dank.

Reageren op deze blog of je opgeven voor de mailinglijst. Dan kan! Scrol nog even door naar beneden en vul je gegevens in. Deze blog promoten op Facebook, Linkedin of Twitter kan helemaal onderaan de pagina links.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Ontvang een mail wanneer er een nieuwe blog beschikbaar is

Door: Linda Bergsma

Lieve Vanes, Je site ziet er fantastisch uit! Ik wens je heel veel plezier en succes met alles wat eruit voortvloeit. Liefs Linda

2 apr. 2015 20:41:40