'

Ervarings-deskundige

24 maart 2015

Als ik mezelf mag omschrijven ben ik iemand die naar de buitenwereld laat zien dat alles prima gaat en ik neem niet snel hulp aan. Ook toen ik via onze gemeenschappelijke vriendin Mareine jouw hulp kreeg aangeboden was mijn eerste gevoel en gedachte daarbij afwijzend.

Pas toen ik hoorde dat jij zelf ook een flinke weg hebt afgelegd dacht ik hey, eigenlijk hebben we best wel wat gemeen, jij hebt iets soortgelijks doorstaan. En dat schepte een band, los van het feit dat ik je via Mareine al kende. Je bent ervaringsdeskundige (al vind ik dat niet zo'n fijne benaming om te gebruiken) ik geloof zeker dat dat een voordeel is.

Op het moment dat ik echt heel diep zat en geloofde in mijn eigen angsten en negatieve gedachtes heb jij mij er letterlijk 'uitgetrokken'. Wat mij het sterkst is bijgebleven is dat je mij  in het begin stevig hebt aangepakt. Niet van dat slappe, zachte zoals ik bij andere therapeuten heb meegemaakt. Jij liet mij even zien dat ik zelf de bus kon besturen een uitdrukking die ik zo nu en dan nog even gebruik. Ik had zelf de  keuze, zo blijven of beter worden! Zo kreeg ik weer hoop en ik begon te geloven dat ik weer snel 'beter' kon worden.

Ik merkte dat jij goed kon anticiperen op mijn reacties. Werkte jouw aanpak niet linksom dan kon jij snel schakelen en werkte het rechtsom wel. Op momenten dat ik het even kwijt was konden we weer gemakkelijk terug naar het beginpunt om vervolgens weer een stap verder te komen. Dat werkte voor mij ook hoopgevend. Het gevoel dat je stappen vooruit zet en naar een duidelijk doel werkt.

Ik heb nooit gedacht dat 'snel beter worden' zo spoedig zou lukken.

Naarmate ik minder angstig was kon jij mij laten inzien dat ik alles zelf in de hand heb.

Doordat je mij eenvoudige 'tools' gaf kon ik mijn angstige momenten zelf opvangen en raakte ik niet verder in paniek. Dat gaf me weer vertrouwen en inzicht in mezelf. Het werd zelfs steeds positiever en leuker om samen te oefenen. Het is jou zo snel gelukt om mij weer op de rails te krijgen! Als ik nu terug denk aan de zogeheten 'burn out' van enkele jaren geleden waarbij het mij bijna een jaar heeft gekost om weer normaal te functioneren, vind ik het jammer dat ik toen niet in aanraking ben gekomen met deze methode. Bedankt!