'

Leren stilstaan

24 maart 2015

In januari heb ik bij Vanessa aangeklopt met de volgende hulpvraag; hoe kom ik van angst, depressie en moeheid af, zonder het innemen van medicatie.

Het fijne was dat Vanessa mij gelijk geruststelde met de boodschap dat er iets aan te* doen *was. Voordat ik bij Vanessa kwam had ik al veel hulp ingeroepen voor mijn angst gevoelens  en depressieve klachten. Dit gaf echter niet het gewenste resultaat. Ondanks de waardevolle inzichten die ik kreeg. Maar  ik had nu de behoefte  te handelen en om mijn inzichten om te zetten in gedragsveranderingen.

Voor mijn omgeving was mijn depressieklachten niet duidelijk, omdat ik niet 'vermoeid voor me uit kon staren' of fysiek was uitgeput'. In plaats daarvan raakte ik in een overdrive waarin ik niet stil kon zitten. Want stilstaan en moeten voelen, daarvan raakte ik pas echt in paniek. Dat ik mijn gevoelens camoufleerde, door in de actie te schieten is een van de vele belangrijke inzichten, die ik bij Vanessa opdeed. Ik heb met behulp van Vanessa leren stilstaan en moeten leren voelen. Ik ben erachter gekomen dat veel van je angsten en gevoelens, helemaal niet logisch te verklaren of te herleiden zijn; ze zitten als een 'defect' in je brein gevangen. Door middel van deze wijze van coaching, heb ik mijn angsten kunnen herleiden en als het ware kunnen her - programmeren. Ik was me er niet van bewust, dat ik in mijn dagelijks handelen zo werd belemmerd door mijn eigen innerlijke bezwaren. Bezwaren, die te reduceren waren tot slechts een enkel angstbeeld. Ik leerde aan dit angstbeeld een gevoel en een plaatje te koppelen en om dat vervolgens echt te accepteren. Voor deze sessies, zou ik raar opgekeken hebben als iemand me vertelde dat dit al zo snel een goed  effect kon hebben op mijn klachten na een paar sessies.